10 tips voor het kopen van een autostoel!

10 tips voor het kopen van een autostoel!

Het is een dingetje hoor, wat is nou de perfecte autostoel voor jou? Je kindje veilig vervoeren in een autostoeltje is ontzettend belangrijk. Maar wat heb je nu precies nodig? Bij Mart was ik er al vrij snel uit. Ik deed mijn research en zocht de autostoel die bij ons past. Wij zijn gegaan voor de Maxi cosi Axiss. Een stoel die je naar de deur toe kan draaien, ideaal! Ben jij er nog niet helemaal uit en heb je wat tips nodig? Dan ben je hier goed! Ik help je met 10 tips om een autostoel te kopen makkelijker te maken. Lees je mee?

1. Maak voor jezelf eerst een wensenlijstje waar de autostoel aan moet voldoen.

2. Als je voor een tweedehands autostoel wil gaan, wees dan nieuwsgierig naar de staat van het stoeltje. Wanneer deze in aanraking is geweest met een aanrijding of een andere harde knal is het verstandig om deze niet te kopen.

3. Neem bij het kopen van een autostoel altijd je eigen auto mee. Je kunt de stoel dan passen, want niet alle autostoelen zijn dezelfde maat. Dit is helemaal handig als je meerdere autostoeltjes naast elkaar moet plaatsen.

4. Bij de Consumentenbond worden autostoeltjes getest op het gebied van veiligheid. Ook als je iets over een specifiek autostoeltjes merk wilt weten, kun je het daar vinden.

5. Bedenk een prijsklasse waar je in wil zoeken.

6. Je kunt buiten medewerkers van een speciaalzaak natuurlijk ook vrienden en familie om advies vragen. Zij zullen je eerlijk antwoord geven en hebben geen manager in hun nek te hijgen die wil dat ze de duurste autostoel verkopen.

7. Ga niet perse voor het hipste modelletje omdat die er leuk uitziet. Het allerbelangrijkste is dat je autostoel veilig is.

8. Meet en weeg je kindje, zo weet je in welke klasse je moet zoeken.

9. Probeer de autostoel uit, werkt hij fijn en makkelijk?

10. Kies voor een bekende winkel en ga niet bestellen bij een webshop waar je nog nooit van hebt gehoord, omdat het stoeltje daar €20,- goedkoper is.

Voor welk autostoeltje ben jij gegaan en waarom? Vond je deze blog handig en wil je me verder volgen? Dat kan! Je kunt me vinden op Instagram en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *