Kinderen worden brutaler!

Kinderen worden brutaler!

Je kent hem wel de uitspraak ´de jeugd van tegenwoordig´ altijd zuchtte ik diep als ik deze zin voorbij hoorde komen. Tegenwoordig denk ik er misschien zelf ook wel zo over. Er is iets goed mis aan het gaan en ik neem je mee in mijn gedachten over ´de jeugd van tegenwoordig´

Verwend

Je kind verwennen is natuurlijk niets mis mee, ik doe hier net zo hard aan mee. Maar tussen verwennen en verwennen zit natuurlijk verschil. Ik ben heerlijk verwend door mijn ouders, maar het woordje nee of dat kan even niet was mij ook ontzettend duidelijk en bij Mart is dit net zo. Maar veel jeugd accepteert geen nee meer.

Altijd meer willen

Ik heb een paar jaar in de kinderopvang gewerkt en daarvoor 4 jaar lang stage gelopen. En wat mij vaak opviel was dat kinderen niet meer tevreden waren. Bijvoorbeeld in de vakantie, tijdens een regenbui keken we een leuk filmpje en kregen de kinderen van mij ieder een zakje chips. Super leuk en anders dan anders lijkt mij? Dat bleek toch iets anders te zijn volgens de kindjes. Het zakje was kwalijk nog niet leeg en er werd alweer gevraagd om een tweede zakje chips… euhm hallo? Wat ik probeer aan te geven is dat wat voor mij lekker en een keertje iets anders was,is voor deze jeugd lang niet genoeg. Hoe dit kan? Ik zeg dat dit echt een stukje opvoeding is. En wat dan precies mag iedereen zelf invullen.

Lekker makkelijk

Wat ik ook vaak hoor is ‘gelukkig gaan ze straks weer naar school, kunnen de juffen en meesters ze weer opvoeden’. Dan gaan bij mij alle haren overeind staan, hoe kun je dat nou zeggen? Het zijn jou kinderen en jij moet je kinderen opvoeden. Je moet natuurlijk niets … hmm zou dat het probleem zijn? Lekker makkelijk en alles afschuiven?

Werk

Deze kreeg ik via Instagram ook veel doorgestuurd. Tegenwoordig wanneer het even tegenzit gooien veel jongeren het bijltje er gewoon maar neer. Gaat het werk even niet zoals ik dacht? Stop ik toch gewoon en schroef ik de stufi lening gewoon even een tandje omhoog.

Grote mond

Niet alleen tegen ouderen maar tegen iedereen. De ziektes vliegen je soms om de oren zonder dat je er überhaupt om vraagt.

Veel van deze dingen hebben te maken met de opvoeding vind ik. Ik heb het gevoel dat veel ouders het wel goed vinden, of lekker makkelijk. Maar er is ook echt wel jeugd die hier niet bij horen. Deze kinderen springen er voor mij altijd uit, kinderen of jeugd met normen en waarden. Kinderen die kunnen belletje lellen, erom lachen en het er vervolgens bij laten. In plaats van de andere jeugd die gaan belletje lellen, erom lachen, mensen uit de tent lokken en als het niet meer grappig is een steen door je ruit knallen. Ik bedoel maar om even aan te geven wat voor mij het verschil is.

Wij proberen Mart dan ook ‘ouderwets’ op te voeden. Ik bedoel hier simpelweg mee met normen en waarden, lekker boefig en lekker zichzelf. Wat vind jij van ‘de jeugd van tegenwoordig’? en herken je wat ik zeg? Vond je dit nu leuk en wil je me volgen? Dat kan! Je kunt me vinden op Instagram en Facebook.

2 thoughts on “Kinderen worden brutaler!

  1. Mijn missie is tot nu toe wel geslaagd (weet en lees ik) al blijf ik wel van mening dat je niet hoeft te stoppen met opvoeden zodra ze 18 zijn geworden. Maar als het goed is dan is het fundament/basis gelegd en zijn er soms alleen nog kleine correcties en/of tips nodig. Je kind blijft altijd je kind ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *