6 tips om je kind niet kwijt te raken!

6 tips om je kind niet kwijt te raken!

Wanneer je een festival, feestdag of een feestweek bezoekt is er drukte. Te veel mensen op elkaar. Wanneer je daar met je kleintje bent kan dit soms lastig zijn. Ik geef 6 tips om dit iets veiliger en gemakkelijker te maken.

1. Spreek een herkenningspunt af

Ik weet nog dat als ik ergens met mijn moeder was, wees ze mij een punt aan. Dit kon van alles zijn, in Slagharen bijvoorbeeld de grote fontein en in de stad was dit dan weer een bekende winkel zoals Bart smit of kruitvat. Als ik dit zelf niet kon vinden kon ik mensen vragen waar dit was.

2. Arm ketting

Deze hebben we ook voor Mart maar hebben we nog niet nodig gehad. Beide dragen we een armband en daartussen zit een rekbaar stuk. Zo kan Mart niet verder dan 2 meter bij me vandaan. Behandel ik mijn kind dan als hond? Want dit krijg ik heel vaak naar mijn hoofd geslingerd. Mijn antwoord is dan altijd kort en simpel. Je hebt maar 1 kans!

3. Armband

Vooral met de Sneekweek drukte deed ik Mart een armbandje om. Hierop staat zijn naam en de telefoonnummers van ons beide. En ja ik let op mijn kind, maar in de drukte zal het je maar gebeuren dat je kindje ontsnapt. Ik ben dat liever een hele grote stap voor.

4. SOS naamplaatje

Hele stoere en leuke kettingen met alle adres gegevens erop. Vroeger werden deze ook gedragen door de militairen.

5.Praatje maken

Als je een bekende tegenkomt en je maakt een praatje zorg dan dat je je kindje zijn hand, capuchon of iets anders vasthoudt.

6. De wagen vast

Loopt je kindje wel los, laat dan je kindje de kinderwagen vasthouden. Eventueel zou je die armketting van nummer 2 ook aan de wagen kunnen vastmaken.

Hoe zorg jij ervoor dat je je kindje niet verliest? Vond je dit nou handig en wil je me verder volgen? Dan kan! Je vind me op Instagram en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *