De Mommy Tag!

De Mommy Tag!

Ik kwam De Mommy Tag tegen op www.mamaplaats.nl en het leek mij wel leuk om hem ook in te vullen.

1. Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?

Ik heb 1 jongen van 1 jaar en 10 maanden.

2. Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?

Precies wat mamaplaats zegt, wanneer niet? Maar sinds kort doet Mart af en toe een plasje op het potje en dan ben ik wel ontzettend trots!

3. En wat zijn de meest frustrerende momenten?

Wanneer Mart iets doet wat hem niet lukt, en ik hem vertel dat als hij het op deze manier doet het wel lukt. Meneer werpt zich dan als een stervende zwaan naar de grond om zich vervolgens een beetje te gaan aanstellen. Hallo joehoe mama zegt dat het wel kan maar op een andere menier.

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

Echt straf straf is hier nog niet van toepassing. Maar als Mart echt niet wil luisteren pak ik hem bij zijn armpjes en moet hij me aankijken, en vertel ik hem duidelijk hoe en wat. En dan kan hij piepen wat hij wil maar nee is nee.

5. Wat is jou ééne MUST HAVE piece of baby equiptment?

Bij ons was dat met kop en schouders boven alles uit de slaapzak waar de armpjes bij in kunnen. Hij kon zijn armpjes nog wel bewegen maar had geen kans om zijn ogen eruit te krabben.

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voor dat je je kids kreeg, wat je uiteindelijk nooit gebruikt hebt.

De milestone kaartjes. Oke eerlijk week 1 en 2 heb ik een foto gemaakt en daarna nooit meer aangeraakt. Sterker nog ik zou niet eens weten waar die dingen zijn.

7. Heb je altijd al kids gewilt? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Ja mama zijn leek me het mooiste wat je kon overkomen, en oh oh wat had ik gelijk! We zijn nu rijk met 1 zoon. Maar een tweede wondertje is heel welkom. Daarna is het eerst wel even klaar zeggen we nu. Maar voor een derde kindje sta ik zeker nog wel open.

8. Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

Onze relatie is zeker heel veel verandert. Door de dingen die we hebben meegemaakt zie ik dat wij samen echt alles aankunnen. Maar soms mogen we wel iets meer Sjoerd en Petronella zijn inplaats van heit en mama. En heel eerlijk ligt dat meer aan mij dan aan Sjoerd. Ik neem mijn taak nogal serieus haha, een mama met een missie! Maar soms kan het ook wel iets minder.

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

Wij genieten er intens van om lekker samen buiten te zitten of binnen op het bankie. Samen wat kijken of gewoon beide te verzinken op onze mobiel. Maar wel samen want anders is het saai, duss snap jij het? We proberen elke maand iets te doen maar je voelt hem al aankomen.. dat gebeurt natuurlijk niet.

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Ik merk dat je met kinderen in een andere fase van je leven zit. En dat je dan meer naar vrienden trekt die ook kinderen hebben. Of nieuwe mensen leert kennen die ook kinderen hebben. Het is even wat meer plannen maar vriendschappen hoeven niet opgezegd te worden door kinderen.

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

Een heerlijke vakantie met als hoogtepunt dan de kinderen zich vermaken. Wanneer dit zo is vermaken de ouders zich ook. Waar dit dan is maakt mij helemaal niets uit.

12. Droom vakantie zonder de kiddo’s?

Die bestaat voor mij niet! Niet op dit moment, ik moet er niet aan denken om zonder ons ventje op vakantie te gaan.

13. Waar shop jij voor je kiddie’s?

Hema, Zara, H&m, Tumble & dry, We, tommy hilfiger.

14. Favoriete make-up? Skin care?

Ik gebruik elke dag een crème en verder vind ik mijn eyeliner van essence enorm fijn.

15. Sinds je een Mommy bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagd zoals je eigen moeder altijd deed?

Ja maar echt hoor. Tot grote frustratie soms. Ik ben dan ook gewoon bijna een kopie, dus ook de dingen waar ik me aan kan irriteren doe ik dus ook.

16. Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?

Dit is echt hele grote Nee! Ik mocht het zelf bepalen en dat vind ik persoonlijk ook het fijnst.

17. Bad of douche?

Ik ben gek op een bad maar douche is ook prima. Kan meestal niet de rust vinden om rustig te douchen of badderen.

18. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Bijna maar daarna ben ik nog niet klaar.

19. Wil je dat je kids later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ik hoop dat ze iets gaan doen wat ze leuk vinden en als ze daar een papiertje voor nodig hebben is dat zo. Ik zal het zeker gaan supporteren.

20. Maak deze zin af: ‘Je weet dat je een Mommy bent als___?

Niet met alleen je telefoon, sleutels en portemonnee de deur uit kan.

Neem jij de tag ook over? En vond je dit leuk? Dan kun je volgen via Instagram en facebook xx

3 thoughts on “De Mommy Tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *