Mijn kind luistert wel goed!

Mijn kind luistert wel goed!

Onze lieve Mart, zo zoet. We krijgen ook regelmatig de vraag of onze Mart altijd zo goed luistert? Jazeker onze jongen luistert ontzettend goed! Natuurlijk niet perfect maar dan zou er ook helemaal niets meer aan zijn, vind ik.

Dat Mart zo goed luistert is deels Mart en deels te herleiden naar zijn ouders, wij dus! ( kom maar door met die pauwen!) Vanaf het moment dat onze vent begon te tijgeren over de vloer zijn we het woordje nee gaan introduceren. Ze zeggen dat het nog geen effect heeft, maar ik zie dat toch anders. Na 1 dag kon ik dat woord al niet meer horen. Het had 0 effect maar het spreekwoordelijke gezegde de aanhouder wint geld hier ook. Doorzetten, ik wisselde het woordje nee af met niet doen, dat mag niet, mama vind dit niet leuk, mart pas op. Om het voor mezelf een beetje gevarieerd te houden en omdat het belangrijk is voor je kind dat je niet alleen het woordje nee gebruikt. Je wil natuurlijk niet dat je kindje straks als eerste nee zegt.

Wanneer Mart na een aantal keren niet luisterde haalde ik hem er weg en zette ik hem tussen zijn speelgoed, en gaf hem wat om mee te spelen. Zo vastberaden dat ik was om Mart niet zijn zin te geven zo vastberaden was Mart om weer terug te gaan. Dus na 3x wegtillen en een miljoen keer nee, tikte ik Mart op zijn vingers en zette ik hem weer terug bij zijn speelgoed. Uiteindelijk won ik dit!

En ho ho ho voordat je aan de telefoon hangt bij de kinderbescherming. Ik gaf Mart een tikje op zijn vingers, waarschijnlijk voelde hij er niet veel van. Aangezien hij het daarna gewoon weer voortzette. Gewoon om te laten weten dat mama dit na 3x echt niet meer leuk vond. En ik denk dat het mij meer pijn deed dan andersom haha. Intotaal heb ik dit misschien 3x moeten doen maar met resultaat.

Toen hoorden we vaak hij is nog zo klein, hij snapt er heus nog niets van en noem het maar op. Nu een dik jaar verder luistert onze bink fantastisch! Als we bij mensen thuis zijn hoeft niet de hele keet verbouwd te worden en komt Mart alleen aan spullen die voor kinderen bedoeld zijn. Trotse mama hier!

En natuurlijk heeft Mart ook wel eens zijn streken, maar ook daar ben ik trots op. Er moet wat inzitten, een lekker eigen willetje die mama of heit af en toe even uitdaagt wanneer hij door de kamer rent met de afstandsbediening van de soundbar. En beeld je dan die gigantische grijns maar in! Want die zit er hoor haha en niet zo’n beetje ook.

Hoe heb jij dit aangepakt? Vond je dit leuk en wil je me volgen? Dat kan! Je kunt me vinden op Instagram en Facebook.

2 thoughts on “Mijn kind luistert wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *