Je mag niet liegen!

Je mag niet liegen!

Lieve Allemaal,

De leugentjes over sinterklaas, kerstman, paashaas of tandenfee weten we allemaal nog wel. Helemaal geen vervelende leugentjes als je het mij vraagt. We werden overspoeld met cadeautjes en het was altijd 1 groot feest. Maar dit waren niet de enige leugens die ons werden verteld. Ik hoor je al denken, nee dat meen je niet? Nog meer? Ik neem je mee in 11 leugens die ons werden verteld, en we allemaal geloofden.

1. Als de klok slaat, blijft je gezicht voor altijd zo staan!

Tijdens het trekken van de zoveelste gekke bek, waren de ouders er wel klaar mee. Als je een gekke bek trekt en de klok slaat.. blijft je gezicht voor altijd zo staan! Wie durfde te wachten tot de klok sloef? Ik niet!

2. Daar krijg je houten handen van!

Als je iets niet mocht of je was gewoon boos en je wou een tik uitdelen. Als je slaat krijg je houten handen!

3. Als je liegt groeit je neus!

Super handig, want als ik een leugentje vertelde deed ik dit altijd met mijn hand op mijn neus gedrukt. En maar niet begrijpen dat mijn moeder alsnog kon zien dat ik niet eerlijk was.

4. Denk erom, straks krijg je een kauwgomballen boom in je buik!

Kauwgom of de pitjes van een appel doorslikken om vervolgend een appel of kauwgomboom in je buik te laten groeien. Eerlijk? Ik heb het geprobeerd.. maar het zal wel een jaren proces zijn.

5. Wespen in het stopcontact!

Die had ik zelf nog nooit gehoord maar vond hem te goed om niet te delen. Hun dochter stak haar vingertjes in het stopcontact om vervolgens een dikke schok te krijgen! Daarna hebben haar ouders haar wijsgemaakt dat er wespen in het stopcontact wonen die steken. Dat was de laatste keer dat haar vingers daar ingingen.

6. De koeien in Oostenrijk hebben kortere voorpoten!

Ze staan immers op een berg.. dus enorm logisch.

7. Van spinazie eten word je groot en sterk!

Ik zoek mijn spierballen nog steeds..

8. Van korstjes krijg je borstjes!

Zou het?

9. Het doet geen pijn!

………. ZUCHT!

10. Als je dicht op de tv zit krijg je vierkante ogen!

Ik heb nog nooit iemand gezien met vierkante ogen, jij wel?

11. Ik vertel het wel als je ouder bent!

Volgens mij wachten we nog allemaal op dat antwoord.

Welke van deze leugentjes herken jij? En welke heb jij al eens bij jou kinderen gebruikt? Vond je dit nu leuk en wil je me volgen? Dat kan via Instagram en Facebook!

2 thoughts on “Je mag niet liegen!

  1. Hahah zo waar. Ik gebruik vooral als je je moeder slaat krijg je houten handen vraag maar aan oma die zei het mama ook altijd!

    Rond de tijd van sinterklaas helpt het om de gluur piet er bij te betrekken hij/zij ziet alles! nou ze luisteren super goed hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *