Na-apers!

Na-apers!

Lieve Allemaal,

Bloggen over het moederschap is zo ontzettend leuk, maar het kan ook zo naar zijn soms. Mensen apen elkaar na en zeiken elkaar af. Ik laat je in deze blog weten wat ik er nou van vind!

Nu ik dit schrijf ben ik precies 5 maanden aan het bloggen. 5 maanden lang met elke week 3 blogs online. Ik schrijf altijd een dikke maand en soms wel 2 vooruit dus die blogs staan voor mij al vast. En soms komt het voor dat ik op een andere blog lees waarover ik ook al wat geschreven had maar pas later online komt. Jammer? Nee joh! Ik heb het wiel ook niet uitgevonden toch? Ik schrijf net als vele anderen over het moederschap. En heel veel dingen die je meemaakt als moeder maakt een andere moeder ook mee en schrijft en erover. Is dit dan na-apen? Nee ik zie dit niet zo. De onderwerpen kunnen allemaal hetzelfde zijn maar de manier van schrijven en het persoonlijke gedeelte is wat het anders maakt. En dat is ook de reden dat mensen jou blog over de kraamweek kunnen lezen en vervolgens de 100 andere blogs over kraamweken ook kunnen lezen. Niemand schrijft hetzelfde en iedereen heeft een andere mening en dat maakt ondanks hetzelfde onderwerp ‘dezelfde’ blog anders.

Wat ik soms wel vervelend vind is als ik een blog lees waarvan ik direct kan zien dat hij van mijn site komt. En dan bedoel ik niet het onderwerp maar de complete zinsopbouw en de strekking van het verhaal. Ik heb dan gewoon het gevoel dat het compleet is overgenomen maar dan precies zoals we vroeger een werkstuk schreven ‘in onze eigen woorden’

– Dolfijnen leven vooral in de ondiepere gebieden van de zee.

– In het ondiepe gedeelde van de zee leven de dolfijnen vooral.

Dat vind ik persoonlijk niet leuk. Als ik een leuk idee van iemand anders wil gebruiken laat ik dat ook in mijn blog weten ‘Ik las bij huplepup een leuke blog’. Gewoon een beetje lief voor elkaar zijn. En verder denk ik dat we gewoon elkaar moeten helpen. Ik was nog maar net begonnen met bloggen toen 2 lieve dames me een berichtje stuurden met wat vragen over het bloggen, super leuk! Ik heb een groepje aangemaakt voor ons drietjes en zo helpen we elkaar als we het even niet weten of juist inspiratie nodig hebben. Ik heb ze een beetje op weg geholpen met hun blog en Instagram over de dingen die ik aan het begin zelf heb uitgezocht. Nu wil ik mezelf geen complete pauw in mijn reet duwen, zo geweldig ben ik nu ook weer niet. Maar ik wou dat iemand mij in het begin een beetje wegwijs had gemaakt. Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen is dat we elkaar gewoon moeten supporten op wat voor manier dan ook. Een like, een leuke reactie of zoals ik laatst had een lief berichtje. Naar aanleiding van de blog over Maarten van der Weijden kreeg ik een ontzettend lief privé berichtje dat het mooi omschreven was. Dat deed me zo ontzettend goed, er lezen dus echt mensen mijn blog! Ik kan je vertellen ik liep de hele dag met een dikke grijns van oor tot oor. Als je door zoiets kleins dat kan bereiken.. dat is het dan toch echt wel waard!

Geef jij iemand anders wel eens een compliment? Vond je dit nu leuk en wil je me verder volgen? Dat kan! Op mijn Instagram en Facebook.

3 thoughts on “Na-apers!

  1. Goed geschreven meid! Precies zoals je het zegt laat elkaar lekker en schrijf waar je je zelf goed bij voelt, en wanneer de inspiratie ver te zoeken is ga lekker online kletsen met andere bloggers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *