Ik ben enig kind!

Ik ben enig kind!

Lieve Allemaal

Hoeveel broertjes of zusjes heb je ? euhmm ik ben enig kind. En dan komen de blikken met de tekst oh wat zielig. Zielig? Nee joh! Er zijn natuurlijk voor maar ook zeker nadelen. Ik vertel wat ik ervan vind, lees je mee?

De associatie met enig kind en negatief is al heel snel gemaakt. Wat ik dan ook vaak zie en hoor is, *kindje pakt iets af* oh je kan wel zien dat hij/zij enig kind is, die is niks gewend, wat is zij verwend, oh dat komt vast omdat je enig kind bent.

Natuurlijk is het heel anders om zonder broertjes of zusjes op te groeien en heb ik ook zeker dingen gemist die ik bij vriendjes of vriendinnetjes thuis wel zag. Bijvoorbeeld als wij op vakantie gingen vond ik het enorm jammer dat ik geen zusje had, dan kon je samen vriendjes maken. Samen is het toch gemakkelijker dan alleen. Of in de klas kregen we dan een briefje mee en werd er gezegd dat het briefje aan de oudsten werd gegeven. Hoe stoer was het dat jij hem kreeg en je broertje of zusje niet of dat je hem niet kreeg want je oudste broer zat al in groep 8. Waar kun je je druk om maken haha maar op zulke momenten vond ik het wel jammer..

Maar er waren ook enorm veel positieve dingen. Ik kreeg bijvoorbeeld veel kleren nieuw en hoefde het niet te doen met de afdankertjes van een zus. Ik hoefde mijn speelgoed niet te delen en alle aandacht van mijn mama was voor mij. Verwend? Jazeker ben ik verwend, maar niet alleen materialistisch ook met liefde. Ik was geen meisje die stampij maakte omdat ik iets niet kreeg, want ook dat gebeurde vaak genoeg. Ik wist, als mijn moeder nee zei dan was dat met een reden.

Het enige wat ik iedereen wil meegeven is: Beter verwend dan verwaarloosd!

Ben jij enig kind of juist niet en wat vind jij daar nou van? Vond je dit leuk en wil je me volgen? Dan kan! Via Instagram en Facebook.

2 thoughts on “Ik ben enig kind!

  1. Ik kon/kan me geen beter kind wensen. Je begreep altijd heel goed, soms na uitleg, wat wel en niet kon en had daar vrede mee. Wees maar eerlijk tegen je kind….want eerlijkheid duurt altijd het langst en dan komt het begrip er vanzelf. Love you munchkin ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *