De familiewieg!

De familiewieg!

Lieve Allemaal,

De familiewieg, niet iedereen heeft er eentje of hij is na een tijdje stuk en niet meer te gebruiken. Die van ons is still going strong na bijna 75 jaar! Lees je mee?

Mijn oma heeft als eerste in de wieg gelegen bijna 75 jaar terug. Daarna kwamen haar broers en zussen, hun kinderen en daarna de kinderen daarvan. En nu heeft de 4de generatie er alweer in gelegen. Je kan wel stellen dat onze familie niet stil gezeten heeft, we zijn dan ook met lekker veel. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Links in de wieg ben ik en op de rechter foto 25 jaar laten stond de wieg klaar voor Mart

De OG van die wieg mijn oma heeft helaas niet meer kunnen zien dat haar aller eerste achterkleinzoon in de wieg heeft gelegen. Maar wat zou ze trots geweest zijn.

Na een rondje tellen komen we op ongeveer 30 mensen die in de wieg hebben gelegen, met alle zwangerschappen op elkaar afgestemd kon iedereen erin liggen. Nouja dat is misschien niet helemaal waar maar het kwam wel allemaal mooi uit. De bekleding van de wieg heeft verschillende stoffen en kleuren gekend. Van oude gordijnen tot een trouwjurk, van wit tot geel. Genoeg keuze dus.  En alle bekleding is zelf gemaakt door mijn grandma, tante Marian, tante Patricia en tante Hennie.

De wieg heeft al meer van de wereld gezien dan sommige mensen. De wieg is in 1958 meegereisd naar Amerika toen de familie daarheen emigreerde. En is in 1970 weer terug gekomen naar Nederland. Enorm bijzonder dus zo’n familiewieg.

Hebben jullie ook een familiewieg en hoeveel kinderen hebben daarin gelegen? Vond je dit nou een leuke blog en wil je me verder volgen? dat kan op mijn Instagram en Facebook!

3 thoughts on “De familiewieg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *