Rust, reinheid en regelmaat!

Rust, reinheid en regelmaat!

Lieve Allemaal,

Ikzelf ben opgegroeid met de drie r’s van rust, reinheid en regelmaat. En wij gebruiken dit ook in onze opvoeding. Hoe en waarom vertel ik jullie vandaag op de blog, lees je mee?

Rust.

Een baby heeft rust nodig in alle opzichten. Ik merkte en merk nog steeds direct aan Mart wanneer iets te druk voor hem is of is geweest. Bijvoorbeeld met familiebezoekjes tijdens de feestdagen dan heb je 2 of soms wel 3 dagen alles vol geplant. Ik merkte gewoon dat Mart dan teveel prikkels binnen kreeg en dat resulteerde dan in huilbuien en onrustig gedrag. Dus aan ons de taak om daar zo goed mogelijk me om te gaan. In het begin bleven we soms thuis als het de dag daarvoor druk was geweest, of gingen we 2 uurtjes in plaats van 4 uurtjes. Je moet voor jezelf en voor je baby die balans zien te vinden. En voor elke baby is dit anders, maar als ouders zijnde moet jij ervoor zorgen dat die rust er is.

Reinheid.

Het is enorm belangrijk dat de leefomgeving schoon is inclusief je baby natuurlijk. Zorg bijvoorbeeld dat het bedje op tijd word verschoond en dat het speelgoed en de box lekker fris zijn. Ook hoort het op tijd verwisselen van de luier of vieze kleertjes hierbij, het is belangrijk dat je baby schoon is. Wij maakten daar een heel gezellig avondritueel van. Voor het slapen in badje en dan de schone pyjama aan en dan na het verhaaltje lekker in bedje. Ook hierin moet je voor jezelf een manier vinden.

Regelmaat.

Hier heb ik verschillende keren echt rare opmerkingen over gekregen. De regelmaat houdt voor mij in dat je vaste tijden hebt voor alles. Bij Mart was dit bijvoorbeeld, op 3 vaste tijden slapen, vaste tijden eten en drinken. Ik plande alles om de behoeften van Mart heen. Volgens veel mensen cijferde ik mezelf weg.. is dit zo? Ja zeker en daar ben en was ik mezelf ook bewust van. Maar op dat moment had mijn baby dat nodig. Ik merkte dat Mart er lekker op ging, en een tevreden baby is een tevreden mama. Hij wist wanneer hij alles kon verwachten, en dat gaf rust. Wanneer we ergens heen moesten wat ver rijden was zorgde ik dat we gingen rijden tijdens het slaapje. En doordat Mart vaste slaaptijden had sliep hij dan ook. Als we daar dan aankwamen was Mart uitgeslapen en ready to go! We zijn nu dik 1,5 jaar verder en we plukken hier nog steeds de vruchten van. Als er een volgende keer mag komen weet ik zeker dat we het precies zo zouden doen.

Heb jij de 3 r’s ook gebruikt? Of werkte iets anders voor jou baby beter? Vond je dit leuk en wil je me verder volgen? Dit kan op mijn Instagram en Facebook.

2 thoughts on “Rust, reinheid en regelmaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *