Help! mijn baby slaapt op zijn buik!

Help! mijn baby slaapt op zijn buik!

Lieve Allemaal,

Sommige kindjes zijn echte buikslapertjes, en zeg nou zelf hoe schattig ziet dat eruit! Maar veilig is het zeker niet en het kan ook zorgen met zich mee brengen. Ik geef je vandaag 3 tips voor de buikslapertjes.

Mart is na een tijdje ook een buikslapertje geworden. Toen Mart hiermee begon sliep hij al niet meer onder een dekentje of iets. Mart is nogal een wilde slaper net als zijn moeder. Dus doordat hij alle hoeken en slaapstandjes had gezien in 1 nacht vond ik het wel tijd om de dekens weg te halen zodat hij er niet onder zou stikken of zichzelf zou vastdraaien of iets. Maar na heel veel gedraai en gewoel eindigt Mart 9 van de 10 keer op zijn buikje met zijn knieën omhooggetrokken en zijn kontje in de lucht. Dus hier mijn tips.

1.  De luier

Mart plast behoorlijk wat af in zijn slaap. En doordat hij en op zijn buik ligt en met zijn kont omhoog slaapt lekt hij dus regelmatig door. Want ja waar moet dat allemaal naartoe. We hebben alle merken  en maten luiers geprobeerd in de nacht en niets leek te helpen. Tot we een tip kregen om de luier achterstevoren om te doen. De eerste nacht ging dit prima, na een week was hij nog droog. Heus met een keertje een doorlekker ertussen maar dat kan altijd gebeuren. Dus de eerste tip, doe de luier achterstevoren aan!

2. Te warm

Het is niet goed als de baby te warm ligt, dus voorkom dat. Zorg dus dat de deken niet te dik is en nog belangrijker zorg dat de deken vast zit. Als de deken los zit kan de baby er makkelijker onder komen.

5. Toezicht

Als je kindje op de buik slaapt kunnen neus en mond tegen het matras aan komen, waardoor uitgeademde lucht min of meer wordt vastgehouden en deels weer wordt ingeademd. Zo krijgt je kindje te weinig zuurstof binnen. De enige echte betrouwbare controle is toch wel een camera in de babyfoon en bij de hele kleintjes is een cosleeper ook nog een optie.Zo heb je je baby dicht bij je en ben je er snel bij als het niet goed gaat. Het is namelijk voor een baby het veiligst als hij of zij in het eigen bedje of wiegje slaapt. Dus een cosleeper is dan de ideale oplossing.

Ik raad het niet aan om je baby op zijn of haar buik te laten slapen. Het enige wat ik meegeef zijn een paar tips die je wellicht zou kunnen gebruiken. Het word namelijk ook niet aangeraden om baby’s op de buik te laten slapen. Dit omdat de kans op wiegendood groter is op de buik dan op de rug. Wiegendood betekent een plotselinge en onvoorziene dood van een ogenschijnlijk gezond kind.

Vond je dit een nuttige blog en wil je me verder volgen? Dat kan op mijn Instagram en Facebook! Heb jij nog goede tips die ik aan dit rijtje kan toevoegen? Wil je hier meer over weten dan kun je kijken op de website van veiligheid. Door hier te klikken ga je naar hun website en daar staat alles goed uitgelegd.

One thought on “Help! mijn baby slaapt op zijn buik!

  1. Top geschreven, hier ook na 3 maand zo dra zij zich kon omdraaien whoppa lag ze op haar buik. Wij hadden de earowsleep topper en dat gaf mij ook veel rust. Ook camera babyfoon. En nog slaap ze op haar buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *