Je kind in bed nemen!

Je kind in bed nemen!

Lieve Allemaal,

Het samen slapen, of te wel je kind bij je in bed nemen is dit nu goed of fout? Laat ik beginnen met het feit dat dit mijn mening is en ik uit mijn ervaring met Mart spreek. Ik ben dus absoluut geen deskundige, gewoon een mama. Voor mijn zwangerschap had ik hier een hele duidelijke mening over. Je verwend je kind en het is dus niet goed! Lekker zwart wit wel.. Zonder dat ik er ook maar enige ervaring mee had, had ik mijn mening klaar. Maar hebben we dat niet stiekem allemaal wel eens?

Of ik er nu nog zo over denk? Nou ik vind persoonlijk nog steeds dat wanneer in Mart in bed zou nemen, ik het mezelf onnodig moeilijk zou maken. Mart is gelukkig een goede slaper en slaap heerlijk van 19.00 tot 07.00. Mij hoor je dus niet klagen he! Heel af en toe gebeurt het wel eens dat hij raar wakker word in de nacht. Ik denk een gekke droom of dat hij ergens van schrikt. Ik of Sjoerd gaat dan even naar hem toe een kleine knuffel en dan leggen we Mart weer lekker in zijn bedje.

Hoe goed het slapen nu gaat hoe slecht het aan het begin wel eens ging. Mart heeft een zware bevalling gehad en heeft flink wat klappen te voorduren gehad. Voordat we bij de osteopaat een paar sessies hebben gehad was het soms gewoon drama. We hebben hele nachten met Mart rondgelopen, niets was goed. Dat arme ventje had gewoon heel veel last. Maar voor ons was zelfs dat geen reden om hem bij ons in bed te nemen.

Heel makkelijk, Sjoerd moest de volgende dag werken en had zijn rust wel nodig. Maar ook bleef er in mijn achterhoofd meespelen dat wanneer ik hem bij me zou nemen, dit waarschijnlijk een gewoonte zou worden. Elke keer als ik zou zeggen kom maar bij heit en mama in bed, denkt Mart ‘oh dit is fijn’. En na een paar keer zou Mart weten wanneer ik even goed huil mag ik bij heit en mama in bed. Dit wou ik voorkomen.

De keren dat Mart bij ons geslapen heeft is op 1 hand te tellen, sterker nog het is op 1 vinger te tellen. We sliepen in een caravan op de camping, Mart schrok wakker en besloot dat half 3 DE perfecte timing was op de dag te beginnen.. koekkoek dacht het niet! Toen hebben we voor de makkelijke weg gekozen, dachten we. We namen Mart bij ons, en toen begon het feest. Na een half uur heeft Mart toch nog even 3 uurtjes geslapen.

Kom ik terug op mijn mening die ik had voor de zwangerschap? Vind ik het nog steeds verwennerij en niet goed? Ik denk dat het niet zo zwart wit is als dat. In mijn geval is dit nog steeds waar. Maar ik besef me ook dat andere kinderen er misschien wel behoefte aan hebben. Ik blijf bij het standpunt dat elke moeder weet wat het beste is voor haar kind, met gekke uitzonderingen daar gelaten natuurlijk haha.

2 thoughts on “Je kind in bed nemen!

  1. Helemaal mee eens. Ik heb dat ook niet vaak gedaan alleen als ze heel ziek was en de geborgenheid nodig had. Al had ik ze soms wel lekker tegen me aan willen hebben maar ook ik ben van mening dat een kind in zijn/haar eigen bed hoort. Van veel ouders gehoord dat ze spijt hadden dat ze dat wel hadden gedaan. Maar natuurlijk is dat ieder zijn eigen mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *